X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Mica țară insulară Tuvalu își contruiește o versiune digitală în metavers, în timp ce schimbările climatice îi amenință existența

17 noi. 2022,, 00:00   Diverse
1590 0

Tuvalu a anunțat marți că intenționează să construiască o versiune digitală a sa, reproducînd insulele și reperele și păstrîndu-și istoria și cultura, deoarece creșterea nivelului apelor amenință să scufunde mica țară insulară din Pacific, scrie Reuters.

Ministrul de Externe al Tuvalu, Simon Kofe, a declarat la summit-ul COP27 privind clima că este timpul să caute soluții alternative pentru supraviețuirea țării sale, iar una dintre acestea ar putea fi ca Tuvalu să devină prima națiune digitalizată din metavers - un tărîm online care folosește realitatea augmentată și virtuală (VR) pentru a ajuta utilizatorii să interacționeze, transmite digi24.ro.

„Pămîntul nostru, oceanul nostru, cultura noastră sînt cele mai prețioase bunuri ale poporului nostru și pentru a le proteja, indiferent de ceea ce se întîmplă în lumea fizică, le vom muta în cloud”, ​​a spus el într-un videoclip în care apare stînd pe o replică digitală a unei insulițe amenințate de creșterea nivelului mării. Kofe a atras atenția la nivel mondial la COP26 de anul trecut, cînd s-a adresat conferinței stînd pînă la genunchi în mare pentru a ilustra modul în care Tuvalu este afectat de schimbările climatice.

Tuvalu trebuia să acționeze pentru că țările la nivel global nu fac suficient pentru a preveni schimbările climatice, a adăugat ministrul. Tuvalu va fi prima țară care se va replica în metavers, dar urmează atît orașul Seul, cît și națiunea insulară Barbados, care anul trecut au declarat că vor intra în metavers pentru a furniza servicii administrative și, respectiv, consulare.

„Ideea este să continuăm să funcționăm ca stat și, dincolo de asta, să ne păstrăm cultura, cunoștințele, istoria noastră într-un spațiu digital”, a declarat Kofe pentru Reuters înainte de anunț. Tuvalu, un grup de nouă insule și 12.000 de oameni la jumătatea distanței dintre Australia și Hawaii, a fost de mult timp o cauză celebră pentru riscurile schimbărilor climatice și creșterea nivelului mării.


Pînă la 40% din districtul capitalei este sub apă la maree înaltă, iar întreaga țară este prognozată să fie sub apă pînă la sfîrșitul secolului. Kofe a declarat că speră că înființarea unei națiuni digitale va permite acestei țări să continue să funcționeze ca stat, chiar dacă devine complet scufundată. Acest lucru este important deoarece guvernul depune eforturi pentru a se asigura că Tuvalu continuă să fie recunoscut la nivel internațional ca stat și granițele sale maritime – iar resursele din acele ape – sînt menținute chiar dacă insulele sînt scufundate. Kofe a anunțat că șapte guverne au fost de acord cu recunoașterea continuă, dar există provocări în cazul în care Tuvalu va cădea, deoarece este un domeniu nou al dreptului internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий