Cazul Șor stiri: 599

Metode bune de a scăpa de țînțari

15 iun. 02:30   Diverse
2179 0

Nu doar temperaturile ridicate din ultimele zile ne-au afectat, ci și țînțarii care au apărut în urma căldurilor. Pișcăturile acestor enervante insecte produc mîncărimi și iritații ale pielii, care uneori vin și cu reacții alergice.

Cu toate acestea, există mai multe metode simple prin care îi putem ține la distanță. Noi vă vom prezenta în următoarele rînduri o serie de soluții naturale care alungă țînțarii.

Odată cu creșterea temperaturilor de la începutul verii, țînțarii încep să-și facă apariția. Cu toate că par mici și fragile, aceste insecte pot crea un disconfort incredibil. sînt răspîndiți în toată lumea, iar numai în Romînia există mai bine de 50 de specii de țînțari.

Din fericire, există și multe metode prin care putem scăpa de țînțari, iar unele dintre ele sînt naturale și foarte eficiente. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum putem să ținem aceste insecte la distanță.

Soluții naturale care alungă țînțarii


Putem scăpa de țînțari cu ajutorul lămîilor. Cum facem acest lucru? Ei bine, pune cîteva felii de lămîie la fiert în 250 ml apă, pentru o oră. Dacă mai este nevoie, vom mai adăuga puțină apă. După ce soluția noastră s-a răcit, o filtrăm și o pulverizăm prin încăperi.

De asemenea, busuiocul este foarte eficient pentru a ține țînțarii la distanță. Poți să pui cîteva fire de busuioc în dreptul ferestrelor.

Totodată, poți pune pe pervazul geamurilor ghivece și cu alte plante aromatice precum rozmarin sau pelin.

O altă metodă eficientă și 100% naturală se poate face cu frunzele de nuc. Mai exact, pune într-un vas ceramică sau metal cîteva astfel de frunze și dă-le foc. I-a vasul și mergi prin fiecare încăpere, lăsînd fumul să se împrăștie. Așadar, concentrația ridicată de iod va ține țînțarii la distanță.

Tot în ghivecele de la fereastră poți să pui cimbru, busuioc sau mărar. Este dovedit faptul că aceste insecte nu suportă mirosul acestor plante aromatice.

De asemenea, dacă aveți o lampă de aromaterapie, puteți adăuga în aceasta cîteva picături de ulei esențial de mentă, cedru sau eucalipt. Aceste mirosuri vor ține cu siguranță țînțarii la distanță.

Mușcatele sînt flori care te pot ajuta în această situație. Tot în ghivecele de pe pervazurile locuinței tale, poți pune mușcate. Aceste plante nu sînt doar frumoase, ele țin la distanță și acești țînțari enervanți.

O altă plantă care este eficientă împotriva țînțarilor este lavanda. Pentru noi, mirosul acesteia este foarte plăcut și liniștitor, însă țînțarii nu le suportă.

Se știe că nici muștele, dar nici țînțarii nu suportă mirosul de mentă. Așadar, tot ce trebuie să face ca să scapi de aceste insecte este să pui ghivece cu mentă la ferestrele casei tale.

Deși usturoiul este folosit în special la gătit, acesta poate și folosit și în lupta împotriva țînțarilor. Pisează cîțiva căței de usturoi și pune-i într-un bol în cameră, iar țînțarii nu vor mai intra în acea încăpere.

Cunoscută și sub denumirea de menta pisicii, Iarba mîței ține de asemenea țînțarii la distanță. Se pare că uleiul esențial pe care această plantă îl degajă este mai puternic decît un spray anti-țînțari.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?