Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Metalul care te scapă de mai multe boli

10 dec. 2018,, 01:30   Externe
6046 0

Efectele terapeutice ale acestui metal sînt mai puțin cunoscute decît ar trebui, chiar dacă este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni.

Cuprul are un rol important în buna funcționare a organismului nostru și chiar puteri miraculoase de vindecare. Ne ajută atît în prevenirea anumitor boli sau afecțiuni, cît și în tratarea sau calmarea durerilor. Iată cîteva dintre beneficiile lui:

Cuprul ajută la tratarea iritațiilor și a inflamațiilor, dar mai ales la întărirea sistemului osos. Deși nu este o metodă susținută de dovezi științifice, persoanele care suferă de artrită pot purta o brățară din cupru la încheietura mîinii pentru a diminua și calma durerile. Pentru reumatism, este indicată terapia cu plăcuțe de cupru.

Metalul ajută și la regenerarea oaselor și prevenirea apariției osteoporozei. Sărurile de cupru au efect de combatere a ciupercilor, bacteriilor, a pojarului și virușurilor.

De asemenea, poți combate dermatita cu oxid de cupru.


Întărește sistemul imunitar

Cuprul întărește sistemul imunitar. Datorită radicalilor liberi din compoziția cuprului, acesta ajută la prevenirea distrugerii celulelor, inclusiv a cancerului. Previne infecțiile și reduce febra. O monedă de cupru pe piele ajută la calmarea durerilor de cap.

Contribuie la formarea celulelor roșii

Rolul de antioxodant ajută la prevenirea îmbătrînirii premature a organismului. Favorizează absorbția de fier și ajută la formarea globulelor roșii.

Dacă este folosit alături de vitamine, aminoacizi, poate ajuta în sinteza de colagen, mielină și melanină. Femeile pot profita de asta pentru a-și menține frumusețea.

Purifică apa

Conform studiilor, cuprul poate distruge și inhiba răspîndirea bacteriilor precum E coli. Datorită proprietăților sale antibacteriene, cuprul este folosit și pentru purificarea apei.

Menține sănătatea inimii

Cuprul îmbunătățește funcțiile glandei tiroide și menține sănătatea sistemului cardiovascular prin contribuția la formarea de noi celule și vase de sînge.

Previne apariția Alzheimer-ului

Ajută la prevenirea apariției sclerozei în plăci, afecțiune care contribui la formara bolii Alzheimer, conform clickpentrufemei.ro.

Surse importante de cupru

În mod natural, cuprul se găsește în alimente precum avocado, ficat, carne de vită sau miel, fasole, mazare, nuci, fructe de mare.

Corpul uman are nevoie zilnic, în mod normal, de 2-3 mg de cupru. Excesul poate avea efecte negative asupra organismului motiv pentru care este indicat ca orice supliment să fie luat la recomandarea medicului. Același lucru este valabil și pentru bijuteri, nu le purtați timp îndelungat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?