COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Merele şi bolile pe care acestea le pot trata

Indiferent de tipul lor, merele sînt fructe cu nenumărate beneficii pentru organism. Acestea sînt pline de vitamine și curăță ficatul, rinichii și vezica.

În urmatorul material vom vorbi despre tratamente cu mere pentru orice afecțiune.

Tratamente cu mere pentru ficat

Trebuie să consumați doar suc de mere proaspăt stors. Aveți nevoie de mere dulci și cîteva mere mai acre. Combinația aceasta va da un gust plăcut sucului de mere. Trebuie să bei sucul în guri mici. Fiecare gură trebuie ținută în gură pentru a se amesteca cu saliva. Persoanele cu o floră nesănătoasă în tractul digestiv pot suferi unele neplăceri ca balonările.

Pentru a evita balonările, filtrați sucul pentru a nu avea pulpa de fruct. Persoanele cu stomac sensibil trebuie să bea sucul de mere (jumătate de pahar) la 15 minute după masă. Tratamentele cu mere pentru ficat durează 3 zile. Trebuie să vă abțineți de la mîncare. E indicat să faceți și activitate fizică.


Tratamente cu oţet de mere pentru diverse boli

Oțetul de mere este bogat în potasiu. Acesta calmează sistemul nervos, reglează funcțiile hormonale şi reţinerea calciului, a fierului, a magneziului şi a siliciului în organism.

* Zona zoster. Aplicaţi un tampon de tifon îmbibat în oţet din cidru de mere nediluat, de patru ori pe zi şi de trei ori pe noapte (dacă mîncărimea nu vă lasă să dormiţi). Uşurează durerile în 5-10 minute şi vindecă zona zoster în 3-7 zile.

* Arsuri. Folosiţi un tampon din tifon îmbibat în oţet de mere pentru a spăla zonele afectate. Ușurează durerea şi previne cicatricele.

* Vene varicoase. Spălaţi pielea cu un tampon îmbibat cu oţet de mere, dimineaţa şi seara. Beţi două linguriţe de oţet de mere puse într-o cană de apă fiartă şi răcită, de 2 ori pe zi. Venele umflate se retrag la o lună de tratament regulat.

* Reducerea greutăţii. Beţi o cană de apă fiartă cu două linguriţe de oţet de mere înainte de fiecare masă.

* Lăcrimare excesivă. Faceţi o soluţie: o linguriţă de oţet de mere, o picătură de iod şi o cană de apă. Beţi zilnic, timp de 14 zile. Apoi de două ori pe săptămînă, timp de 2 luni.

* Articulaţie inflamată. Înainte de fiecare masă se iau zece linguriţe de oţet de mere. Reduce durerea cu 20% după 2 zile, cu 50% după 5 zile şi o elimină complet după 30 de zile.

* Hipertensiune. Se consumă 1 pînă la 3 linguriţe de oţet de mere înainte de fiecare masă. Puteţi lua (ocazional) oţet de mere cu o linguriţă de miere.

* Dureri de cap. Turnaţi într-o oală jumătate de cană de oţet de mere şi o jumătate de cană de apă fiartă. Amestecaţi, încălziţi pînă la punctul de fierbere şi opriţi focul. Inhalaţi vaporii de 75 de ori. Durerea de cap va dispărea sau va fi redusă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load