Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Medvedev: Aderarea la UE poate oferi Moldovei doar prețuri mari la energie și pierderea pieței ruse

25 iun. 14:06   Diverse
2128 0

Dmitri Medvedev, adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Rusiei, consideră că Moldova încearcă să intre în Uniunea Europeană prin crearea unei „noi Românii Mari”. Despre aceasta el a scris pe canalul Telegram.

Potrivit lui Medvedev, politicienii români se expun demult și deschis despre absorbția „„legală” a Moldovei” – politicianul a reproșat Bucureștiului că percepe teritoriul dintre Nistru și Prut ca propria sa provincie „separată temporar”. Totodată, el a comparat procesul de distrugere a statalității moldovenești cu „modele ucrainene”, cînd ideea unificatoare este ura față de Rusia. Astfel, Medvedev a reamintit legea care interzice panglica Sf. Gheorghe, închiderea presei ruse și pedepsele cu închisoarea pentru liderii opoziției.

„Ignorînd voința unei părți semnificative a poporului său, actualul președinte al Republicii Moldova este gata să anuleze printr-un singur gest statalitatea țării care i-a fost încredințată. Ea, desigur, acționează după rețetele curatorilor europeni și ale celor de peste Ocean, ceea ce nu este deloc surprinzător, pentru că, alături de cea moldovenească, are și cetățenie română. Aparent, în noua Românie Mare i s-a promis o funcție comparabilă”, îi bănuiește pe politicienii moldoveni de înaltă trădare adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev a mai precizat că cetăţenilor de rînd ai Moldovei, printre care se numără moldoveni, ruşi şi ucraineni, nu li s-a promis nimic, cu excepţia unor perspective europene „efemere” „în statutul de candidat la UE”. În opinia sa, apartenența la UE poate oferi țării numai prețuri mari la energie și pierderea pieței ruse pentru exportul de legume, fructe și vin.

"În fine. S-o încerce și pe asta. Atunci ei pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie „scumpă” și alte resurse, ci nu le vor primi deloc. Lăsați-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE”, a amenințat Medvedev.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав