X 

Medicii din jumătate de Europa protestează

19 sep. 19:30   Diverse
2101 0

Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă protestează. Reprezentanții sindicatelor din domeniu vin cu mai multe explicații a acestui fenomen pe bandă rulantă.

În Portugalia, medicii au intrat în grevă la începutul lunii septembrie. În Regatul Unit, Franța și Spania protestele au început de la sfîrșitul anului 2022.

Potrivit lui Federico di Renzo de la Sindicatele Medicale Autonome Italiene,în țara sa, fiecare medic de familie are peste 1500 de pacienți. "Este un număr mare și acest lucru ar putea scădea, evident, din calitatea îngrijirilor oferite", notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Medicii de familie, precum și cei din instituțiile publice cer o remunerație adecvată, în special, cei din Portugalia: „În acest moment, salariile noastre brute sînt printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Un medic cîștigă 41 de mii de euro pe an, vorbim de un specialist care lucrează 40 de ore”, spun medicii.

"Avem colegi care sînt în concediu medical pentru că sînt suprasolicitați și pentru că fizic, sînt incapabili să mai suporte volumul de muncă pe care îl au", a remarcat și Gabriel del Pozo Sosa, de la Confederația Sindicatelor Medicale Spaniole.

Toți specialiștii la unison spun că situația din sistemul public de sănătate este una ce ar trebui să pună pe gînduri autoritățile, care urmează să întreprindă măsurile necesare pentru ameliorarea acesteia.

2
1
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?