X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Mass-media: Xi Jinping a participat personal la selecția candidaților pentru Comitetul Central al Partidului Comunist din China

24 oct. 2022,, 11:00   Diverse
1206 0

Președintele chinez Xi Jinping a fost implicat direct în procesul de selecție a politicienilor care vor participa la alegerile Comitetului Central al Partidului Comunist din China, scrie agenția de presă chineză de stat Xinhua.

Potrivit acesteia, planul de remaniere a personalului a apărut în 2020, iar din vara anului trecut au început activitățile corespunzătoare pentru căutarea candidaților necesari.

După cum s-a menționat, Xi Jinping a contribuit la formarea comisiei de selecție a politicienilor necesari, a luat parte personal la activitatea acesteia și i-a dat direcția corectă în ceea ce privește pregătirile pentru cel de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist din China.

Potrivit South China Morning Post, materialul Xinhua este prima confirmare, în istoria Chinei moderne, a faptului că președintele statului influențează asupra selecției candidaților pentru Comitetul Central al partidului de guvernămînt. Publicația indică faptul că selecția politicienilor a avut loc ținînd cont de loialitatea acestora față de Xi Jinping, precum și de disponibilitatea lor de a „lupta” cu statele occidentale pentru a proteja interesele naționale.

"Pentru unii candidați, criteriul determinant a fost capacitatea lor de a atinge obiectivele politice stabilite de Xi Jinping, precum lupta împotriva sărăciei, protecția mediului și dezvoltarea regională”, subliniază SCMP.


Anterior, s-a anunțat că noul Birou Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez a inclus 24 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий