Criza energetică stiri: 1578
Cutremure stiri: 275

Mass-media: Armenia amenință procesul de pace

29 iun. 07:00   Diverse
1710 0

Armenia pune în pericol reeglementarea pașnică cu Azerbaidjan prin întărirea grupării sale de trupe în partea contestată a Karabahului superior, scrie haqqin.az.

După cum s-a menționat, șeful adjunct al Statului Major General al Ministerului Apărării al Armeniei, Sahak Sahakyan, a precizat că soldații contractuali ai Ministerului Apărării al Armeniei vor face serviciul militar pe teritoriul Azerbaidjanului și, prin urmare, a agravat și mai mult situația dificilă din platforma de negocieri dintre Azerbaidjan și Armenia.

Se subliniază că chiar în momentul în care Baku așteaptă pași reciproci de la Erevan, compromisuri mult așteptate și decizii responsabile din punct de vedere politic pentru accelerarea reglementării, conducerea departamentului militar a emis o declarație care pune în pericol procesul de pace în sine.

„Colonelul Sahakyan a dezvăluit planurile guvernului de la Erevan, care intenționează să-și mențină prezența militară pe teritoriul recunoscut internațional al Azerbaidjanului. Despre ce pace în sensul deplin al cuvîntului se poate vorbi după asemenea declarații? Oficialul militar, în încercarea de a înlătura îndoielile și preocupările din societatea armeană, a dezavuat zvonurile despre trimiterea de noi recruți în zona de responsabilitate a forțelor de menținere a păcii ruși. Dar, în același timp, a alertat și mai mult autoritățile azere. Armenia va trimite combatanți profesioniști în zona Karabah controlată de ruși. Întrebarea este dacă Armenia urmărește într-adevăr obiectivul de a obține cît mai rapid o pace cuprinzătoare cu Azerbaidjan, despre care vorbește mereu primul ministru Nikol Pashinyan, atunci de ce își întărește gruparea de trupe în partea contestată a Karabahului superior?


Potrivit armeniatoday.news, Sahak Sahakyan, șeful adjunct al Departamentului de Mobilizare și Organizare al Statului Major General al Forțelor Armate Armene, a declarat luni reporterilor că numai militarii contractuali vor efectua serviciul militar în Artsakh, adăugînd că conducerea politico-militar a țării a luat deja o decizie în acest sens. „Ultimul soldat în termen va fi demobilizat de la 1 iulie pînă la 30 august, după aceea nu vor mai fi soldați în termen din Armenia în Artsakh”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав