Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Masca de protecție nu mai e obligatorie în Grecia

1 iun. 18:00   Diverse
1558 0

Purtarea măştii de protecție este suspendată în Grecia în spaţiile închise începînd de miercuri, pentru cel puţin trei luni. Vara este în mod tradiţional perioada de vîrf a încasărilor din industria turismului, de care ţara depinde economic.

Cu excepţia transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de bătrîni şi spitalelor, purtarea măştii pentru protecţie împotriva COVID-19 nu mai este obligatorie în magazine, bănci sau servicii publice, relatează AFP, citată de Agerpres.

În şcoli, elevii trebuie să poarte măşti numai în timpul examenelor de sfîrşit de an.

Pentru ambarcaţiuni, pînă acum nu s-a luat o decizie specifică, însă autorităţile recomandă purtarea măştii cînd este prea multă lume.

La mijlocul lunii mai, ministrul sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat suspendarea măsurilor de stopare a pandemiei de coronavirus în vederea deschiderii sezonului turistic, dar mai ales din cauza „datelor epidemiologice şi recomandărilor experţilor”.


Ministrul a precizat însă că toate măsurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, după sezonul estival.

În ultimele săptămîni, numărul deceselor şi cazurilor de infecţie cu variante ale COVID-19 în Grecia au scăzut treptat: marţi, ţara a înregistrat 5.080 de infecţii, în timp ce numărul total de persoane infectate de la debutul pandemiei în februarie 2020 s-a ridicat la 3.453.229.

Cu 10,7 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat pînă acum în jur de 29.800 de decese. Peste o duzină de decese sînt încă înregistrate zilnic.

Economia Greciei depinde de turism, care reprezintă aproape un sfert din PIB. Încă din februarie, Atena a început să relaxeze sistemul pus în aplicare pentru a opri pandemia, prin anularea testului obligatoriu pentru călătorii sosiţi în Grecia şi care deţin un certificat de vaccinare european.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав