X 
Cazul Șor stiri: 599

Marea Britanie și SUA avertizează asupra riscului de atacuri teroriste

14 aug. 12:45   Diverse
1626 0

Marea Britanie şi-a atenţionat duminică cetăţenii care călătoresc în Suedia asupra unor posibile atacuri teroriste în urma arderii unor exemplare ale Coranului de către activişti anti-Islam care au provocat revoltă în lumea musulmană. Și Guvernul american a emis la rîndul său o alertă de călătorie care avertizează asupra acestui risc, potrivit Reuters.

Într-o alertă de călătorie actualizată, Ministerul de Externe britanic afirmă că autorităţile suedeze au dejucat deja planificarea unor atentate şi au efectuat arestări. „Este foarte probabil ca teroriştii să încerce şi să execute atacuri în Suedia”, avînd ca posibile ţinte locuri vizitate de cetăţeni străini, se arată în alerta emisă de MAE britanic.

Recunoscînd acest risc, consilierul pentru securitate naţională suedez Henrik Landerholm a reafirmat că ameninţările la adresa Suediei au sporit după recentele incendieri ale Coranului. Acelaşi responsabil a mai menţionat că atacul manifestanţilor irakieni asupra ambasadei suedeze de la Bagdad pe 19 iulie, un atac cu coctail Molotov asupra ambasadei Suediei în Liban pe 9 august şi împuşcarea unui angajat al unui consulat suedez în Turcia confirmă creşterea acestor ameninţări.

Guvernul de la Stockholm a anunţat pe 1 august consolidarea controalelor interne şi la graniţe, acordînd astfel poliţiei puteri sporite de a opri şi verifica persoane.

2
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?