X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Maestrul fotograf Mihai Vengher a împlinit 60 de ani

3 dec. 2022,, 01:00   Diverse
1396 0

Maestrul fotograf Mihai Vengher, fotoreporter al Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES, Maestru în Artă, își sărbătorește astăzi cea de-a 60-a aniversare, notează moldpres.md.

Mihai Vengher s-a născut în 1962 în satul Colicăuţi, raionul Briceni. În 1989 a absolvit Facultatea de ziaristică a Universității de Stat din Moldova. Din același an este angajat la Instituția Publică Agenția Informațională de Stat MOLDPRES. Este autor a numeroase fotografii incluse în albumul cu valoare de unicat „Parlamentul Independenței”. În timpul războiului de pe Nistru a fost mereu cu aparatul de fotografiat pe cîmpul de luptă. Imaginile realizate de el în acea perioadă au fost publicate în presa națională şi internațională, în cărţile „Transnistria în flăcări” de Gheorghe Budeanu şi „Rîul de sînge” de Valentina Ursu.

În 2020 la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău a avut o expoziție personală de fotografie cu genericul ”Amintiri triste”, realizate în timpul războiului de pe Nistru din primăvara-vara anului 1992. Pe 20 iunie curent, la Parlamentul R. Moldova a avut o expoziție dedicată sistemului medical din Republica Moldova în ultimii ani, caracterizat de pandemie, muncă imensă, dedicație și sacrificiu. Expoziția de la Parlament a fost a treia dedicată anume medicilor și autorul planifică să diversifice tematica medicală. „În prezent lucrez la un proiect în care mi-am propus să îndrept obiectivul asupra uneia dintre cele mai mari minuni – nașterea unei noi vieți, durerea și fericirea venirii pe lume a unui om. Această expoziție va include 30-40 de fotografii de la maternități, din săli de naștere, pe care o voi face publică de Ziua Internațională a Copilului din anul viitor”, a precizat maestrul fotograf.

Mihai Vengher este membru al Uniunii Artiştilor Fotografi şi al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. În 2016, prin decret prezidențial, lui Mihai Vengher i s-a conferit titlul onorific ”Maestru în Artă”, “pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în mass-media, contribuție la dezvoltarea artei fotografice și înaltă măiestrie artistică”.

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, colectivul Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES îi dorește multă sănătate și noi realizări în activitate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?