Macron promite să preia din nou controlul asupra preţurilor la electricitate

26 sep. 19:30   Diverse
2259 0

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că guvernul său va "prelua din nou controlul" asupra preţurilor la electricitate pînă la sfîrşitul anului.

"Există un punct care este esenţial pentru competitivitatea noastră şi pe care îl vom anunţa în octombrie, şi anume să preluăm din nou controlul asupra preţurilor la electricitate", a declarat Macron în timp ce anunţa un plan multianual de mediu.

Vom putea anunţa în octombrie preţuri la electricitate care să fie în concordanţă cu competitivitatea noastră", a spus el, adăugînd că acest lucru se va aplica atît gospodăriilor, cît şi întreprinderilor. "Pînă la sfîrşitul anului vom recîştiga controlul asupra preţului electricităţii, la nivel francez şi european", a spus el, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Un oficial de la Elysee a declarat că acest lucru va fi realizat printr-o lege franceză a energiei, pentru a acţiona asupra faptului că preţurile la gaze au umflat preţurile la electricitate în Europa, şi, în special, în Franţa, pe fondul situației din Ucraina.

1
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?