X 

Macron a promulgat Legea privind reforma pensiilor

15 apr. 12:30   Diverse
1913 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a semnat Legea privind reforma pensiilor, documentul fiind publicat în Jurnalul Oficial, relatează ziarul Le Monde.

După ce textul a fost validat de Consiliul Constituțional pe 14 aprilie, Palatul Elysee a promis că președintele Emmanuel Macron va semna legea privind reforma pensiilor în termen de 48 de ore. Potrivit Jurnalului Oficial, acest lucru a fost deja făcut, notează publicația.

Macron a numit reforma pensiilor una dintre principalele priorități ale activității sale. La 22 martie, într-un interviu, el și-a exprimat speranța că aceasta va funcționa pînă la sfîrșitul anului.

Guvernul francez a introdus această reformă ca amendament la proiectul de buget privind securitatea socială. Deputații de stînga și de extremă dreapta au acuzat autoritățile că au abuzat de oportunitatea de a adopta proiecte de legi fără a fi examinate de Parlament. Membrii Camerei Inferioare a Parlamentului au încercat să oprească reforma prin demiterea guvernului lui Elizabeth Born, dar încercările au eșuat.

În ajunul zilei de 14 aprilie, Consiliul Constituțional al Franței a recunoscut reforma pensiilor drept legitimă. Cu toate acestea, Consiliul a respins șase dintre punctele sale.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?