Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Lukașenko aduce China drept exemplu de urmat

20 mai. 18:45   Diverse
1422

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, le-a cerut compatrioților săi să urmeze exemplul Chinei. El a vorbit despre acest lucru la o întîlnire cu activiști-pionieri, în cadrul sărbătoririi a 100 de ani ai mișcării pionierilor, informează BelTA.

Lukaжenko a numit China „o civilizație străveche și puternică” și a subliniat că în acest moment China devine un lider mondial. „Am venit aici la Minsk și am spus în parlament că viitorul aparține acestei țări, haideți să învățăm cum să prețuim trecutul și să privim spre viitor”, a spus el.

În același timp, șeful republicii a menționat că China va trebui să concureze cu Statele Unite pentru conducerea mondială. „Americanii nu vor să aibă un lider la fel de puternic în lume precum sînt ei înșiși ”, a spus președintele.

Anterior, Lukașenko a adus China drept exemplu de urmat în problema securității informațiilor, mai cu seamă în internet. În opinia sa, acest lucru va permite autorităților din Belarus să reziste războiului informațional declanșat împotriva republicii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав