COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lucruri de care să ţii cont cînd cumperi un aragaz

Lucruri de care să ţii cont cînd cumperi un aragaz

În secolul cumpărăturilor online, cu atît de multe opţiuni disponibile şi la îndemînă, pentru absolut orice aţi putea avea nevoie, e important să înţelegeţi caracteristicile pe care ar trebui să le căutaţi atunci cînd cumpăraţi un produs.

Astfel, vă veţi putea asigura că vă cheltuiţi banii şi timpul într-un mod înţelept şi eficient, iar investiţia se va dovedi a fi pe măsură. Chiar şi un aparat electrocasnic de bază precum aragazul trebuie să fie achiziţionat în funcţie de anumite criterii, urmărind un ghid al cumpărătorilor care să cuprindă toate aspectele importante de care să ţineţi cont, scrie descopera.ro.

Se spune că viaţa unei case porneşte din bucătărie. Indiferent dacă sînteţi un bucătar amator sau un experimentator avid, fie că locuiţi singur sau faceţi parte dintr-o familie numeroasă sau chiar dacă folosiţi bucătăria doar pentru încălzirea resturilor, este important să vă alegeţi aragazul în funcţie de nevoile dvs. Achiziţia unui aragaz nepotrivit sau necorespunzător vă poate înghesui bucătăria, fiind mai greu să vă bucuraţi de timpul petrecut acolo.


Pentru a vă uşura sarcina, am alcătuit un set de aspecte pe care să vă concentraţi atunci cînd alegeţi un aragaz.

Tipul aragazului

Tipul unui aragaz depinde de aprinderea pe care acesta o foloseşte. Există trei tipuri de aragaze din care puteţi alege: electric, gaz şi pe inducţie. Fiecare are propriile avantaje, precum şi dezavantaje, iar alegerea care este potrivită pentru dvs. depinde de mai mulţi factori.

Uneori, nu ai de ales; dacă locuieşti într-un apartament sau casă închiriată ce este dotată cu un aragaz electric, cel mai probabil va trebui să te mulţumeşti cu această versiune. Dacă, totuşi, sînteţi în căutare de un nou aragaz, veţi dori să luaţi în considerare toate opţiunile cu atenţie înainte de a cumpăra primul aragaz pe care îl întîlniţi.

Aragazele cu plite electrice sînt cele mai comune, deoarece sînt uşor de utilizat şi destul de sigure. De asemenea, sînt şi printre cele mai accesibile. În ultima perioadă, suprafeţele plane au devenit populare, deoarece sînt mai atractive şi mai uşor de curăţat. Totuşi, în general, bucătarii evită aragazele electrice şi aproape că nu veţi vedea niciodată unul într-o bucătărie profesională.

Modelele pe gaz oferă un flux constant de gaz pentru a menţine arzătorul aprins, determinînd un consum de energie mai mare decît este necesar. Pe de altă parte, aprinderea electrică foloseşte curent electric care este pornit la începutul unui ciclu de încălzire şi nu trebuie să funcţioneze continuu.

Prin urmare, aprinderea electrică economiseşte mai mult combustibil, dar ar putea să depăşească restricţiile bugetare. În afară de costul iniţial de cumpărare al unui aragaz cu aprindere electrică, reparaţiile şi înlocuirile pieselor pot duce la costuri recurente.

Aragazele cu inducţie sînt relativ noi pe piaţă, dar au unele beneficii serioase pe care amatorii pasionaţi şi bucătarii profesionali le adoră. Se încălzesc foarte repede, pretinzînd că puteţi fierbe apa într-un minut. Din punct de vedere al costurilor, acestea se înscriu în categoria modelelor peste medie. De asemenea, fiind vorba de o tehnologie mai noua, atunci cînd mergeţi în căutarea unui aragaz cu inducţie, nu veţi găsi la fel de multe modele precum cele cu gaz sau electricitate.

Mărimea

Mărimea ideală a unui aragaz pe care doriţi să îl cumpăraţi depinde exclusiv de dimensiunea bucătăriei dvs. Pentru o familie de 3 sau 4 persoane, un aragaz cu 2 arzatoare funcţionează eficient şi este mai eficient din punct de vedere al consumului. Mai mult decît atît, dacă doriţi să vă optimizaţi spaţiul de bucătărie, aragazele încorporate în blatul de gătit sînt alegerea perfectă. Ele nu numai că economisesc spaţiu, ci şi oferă bucătăriei un aspect modern.

Cu toate acestea, spre deosebire de aragazele încorporate, aragazele independente pe gaz, care sînt, de asemenea, mai portabile, sînt adesea mai ieftine şi sînt utilizate în general de majoritatea oamenilor.

Controlul materialului şi al căldurii

Majoritatea aragazelor obişnuite sînt fabricate din oţel inoxidabil pentru a preveni ruginirea în mediul aburit al bucătăriei. Chiar dacă corpul aragazului se încălzeşte, metalul oferă durabilitate şi nu este predispus la deteriorare. Totuşi, creativitatea brandurilor nu cunoaşte limite.

Puteţi găsi aragaze din sticlă sau fibră pe piaţă, care să ofere bucătăriei dvs. un aer modern. Înainte de a alege un astfel de model, ţineţi cont ca acestea sînt de asemenea mai fragile şi au costuri de întreţinere mai ridicate. Ca alternativă, puteţi alege un material care poate limita încălzirea blatului pentru a preveni accidentele.

Un alt punct de observaţie atunci cînd cumpăraţi un aragaz este să vă asiguraţi că acesta are mai multe nivele de căldură pentru a găti alimente diferite la temperaturi diferite.

Brandul

Atunci cînd alegeţi un aragaz, primul lucru care vă vine în minte este costul. Fie cu gaz, electric sau inducţie, aragazele, la fel ca alte echipamente electronice, sînt investiţii pe termen lung. Nu sînt genul de echipament care să fie folosit şi aruncat în mod regulat. Prin urmare, este recomandat să efectuaţi o cercetare minuţioasă cu privire la cele mai durabile branduri care furnizează aragaze atît accesibile cît şi sigure.

Unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori de aragaze este Beko, care oferă o gamă largă de electrocasnice care se potrivesc nevoilor fiecărui stil şi buget. Puteţi găsi numeroase aragaze Beko cu opţiuni accesibile, fără a vă compromite cu stilul de viaţă.

Alte branduri foarte cunoscute pentru calitatea aragazelor pe care le oferă includ Zanussi, Arctic, Hansa şi Electrolux.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load