TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Lucrul neştiut despre Pomelo. Ce conţine, de fapt, acest fruct

Pomelo se cultivă în Taiwan, China, India, Malaesia, Indonesia, Nouă Guinee, dar şi în zonele mai calde din America. Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce.

Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungînd uneori pînă la dimensiunile unui pepene uriaş.

Coaja galben-verzuie este moale şi groasă şi poate fi folosită la prepararea marmeladei. În China coaja este folosită şi la prăjituri. În Vietnam florile sînt folosite pentru prepararea parfumurilor.

Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm şi vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9.

Coajă poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii.


Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.

De asemenea, pomelo are proprietăţi diuretice ajutînd la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load