Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Londra aplică restricții privind utilizarea apei

17 aug. 19:00   Diverse
1489 0

O serie de măsuri de restricție a consumului de apă vor fi aplicate la Londra începînd din 24 august, din cauza secetei actuale, a anunțat miercuri operatorul serviciilor publice de aprovizionare cu apă, Thames Water, cel mai important din Regatul Unit, transmite AFP, scrie Agerpres.

Aproximativ 15 milioane de persoane din Londra și din regiunea Oxford, la vest, nu vor mai avea voie să-și ude grădinile, să-și reumple piscinele cu apă, chiar și piscinele de mici dimensiuni, sau să-și spele mașinile, geamurile sau terasele folosind furtunul de grădină, conform Thames Water.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani cînd astfel de măsuri de restricționare a consumului de apă sînt luate la Londra.

Alte companii care asigură servicii de aprovizionare cu apă au anunțat deja interdicții similare, în principal în sudul Regatului Unit, dar și la Yorkshire (nord-est). Primele astfel de măsuri au început să fie aplicate la 5 august. În total, aceste măsuri vor afecta aproape 30 de milioane de britanici.

Thames Water a explicat faptul că, după cea mai uscată lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice, nivelul apei din rețeaua de rîuri și din rezervoare este mult mai scăzut decît de obicei.

Starea de secetă a fost declarată la 12 august într-o mare parte a Angliei și în special la Londra.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав