COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lipsa de somn generează anxietate

Lipsa de somn generează anxietate

Lipsa somnului poate duce la apariţia stării de anxietate, afirmă autorii unui studiu american care evidenţiază legătura specială dintre somn şi hiperactivitatea emoţională, relatează lefigaro.fr.

Lipsa somnului favorizează apariţia anxietăţii. Cît ar trebui să dormim pentru a ne păstra sănătoşi?

Mai multe studii, prezentate în luna iunie la congresul organizat de Academia americană pentru medicina somnului, au analizat mecanismele prin care lipsa somnului afectează gradul de anticipare a emoţiilor iminente.


Această intrare în stare de alertă nu este neapărat negativă, dimpotrivă, ne ajută să ne pregătim pentru situaţii periculoase. Este vorba deci de un mecanism de supravieţuire. Dar, atunci cînd aceasta este exacerbată şi se transformă într-o hiperactivitate, ea devine negativă şi se caracterizează prin stres şi o anxietate severă.

Problema lipsei somnului, departe de a se limita la teritoriul Statelor Unite, a devenit una de sănătate publică şi în Europa. Deşi francezii sînt încă departe de recordul americanilor, cu un timp mediu destinat somnului de 6 ore şi 45 de minute, în comparaţie cu 6 ore pentru americani, această "cotă" de somn este insuficientă în ceea ce priveşte nevoia zilnică medie de somn, estimată între 7 şi 8 ore.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load