Lipsă acută de apă pentru locuitorii din centrul Greciei

12 sep. 15:36   Diverse
1693 0

Oficialii greci din domeniul sănătății publice au lansat un apel urgent către locuitorii din zona centrală a Greciei, afectată de inundații. Ei le-au cerut oamenilor să evite utilizarea apei pentru treburile casnice, din cauza temerilor tot mai mari de contaminare.

Inundațiile au distrus o suprafață de peste 700 de kilometri pătrați, în centura agricolă din centrul Greciei. Apele au distrus case și drumuri și au lăsat sute de gospodării fără curent și apă timp de mai multe zile.

„Apa îmbuteliată ar trebui să fie folosită pentru toate tipurile de sarcini casnice: pentru igiena noastră personală, pentru băut, gătit și chiar pentru activități pe care trebuie să le desfășurăm în casă”, a declarat ministru adjunct al sănătății, Eirini Agapidaki, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Grecia a solicitat Uniunii Europene sprijin financiar pentru a-i ajuta pe oamenii afectați de inundații să-și reconstruiască casele și afacerile.

Autorități regionale au transmis că nivelul apei de-a lungul unui rîu din apropierea orașului central Larissa s-a retras ușor pentru prima dată în ultimele zile. Furtuna Daniel s-a abătut luni, 4 septembrie, asupra vestului și centrului Greciei, provocînd adevărate dezastre: alunecări de teren, a distrus un pod, case, a pus la pămînt stîlpi de electricitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?