X 

Letonia îşi consolidează frontiera cu Belarus

16 aug. 08:00   Diverse
1694 0

Autorităţile din Letonia au anunţat marţi mobilizarea unor efective suplimentare de gărzi de frontieră şi trimiterea de unități ale forţelor armate la granița cu Belarus din cauza unei amenințări crescînde de „război hibrid”, cu referire la intrarea ilegală de migranți, scrie Agerpres.

Garda de Frontieră letonă a informat într-un comunicat despre "mobilizarea suplimentară de poliţişti de frontieră în serviciu pentru a întări protecția frontierei externe", precum şi despre suspendarea concediilor.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării a precizat că titulara portofoliului, Inara Murniece, a dat instrucțiuni Forţelor Armate Naţionale să trimită efective suplimentare pentru a sprijini poliţiştii de frontieră în activitatea lor de apărare a graniţei cu Belarus.

Măsurile au fost anunţate după ce autorităţile din ţara baltică au anunţat că au interceptat 96 de persoane care încercau să intre ilegal în Letonia din Belarus în noaptea de luni spre marţi.

Aceasta este una dintre cele mai mari cifre din ultimele luni, potrivit presei locale.


Pînă în prezent, în acest an, 5.799 de migranţi au fost împiedicaţi să intre în ţară prin graniţa dintre Letonia şi Belarus, în timp ce 292 au fost admişi în ţara baltică din motive umanitare. Numărul depăşeşte deja cele 5.286 de persoane interceptate în tot anul 2022.

Termenul de "război hibrid" este folosit de guvernele din statele baltice şi de analiştii de securitate cu referire la strategia Belarusului de a atrage migranţi, în mare parte din Orientul Mijlociu, şi de a-i presa apoi să treacă frontierele cu ţările europene învecinate, Letonia, Lituania şi Polonia.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?