X 

Letonia confiscă mașinile șoferilor prinși beți și le trimite în Ucraina

9 mar. 12:17   Diverse
2442 0

Letonia a început anul acesta să confiște mașinile șoferilor prinși cu o alcoolemie mare la volan și, pentru că centrele de depozitare au devenit neîncăpătoare, a decis să le trimită în Ucraina.

Acestea vor fi folosite ca ajutor de război, pe front sau pentru spitale, scrie Reuters.

200 de mașini au fost confiscate în primele două luni ale anului de la șoferi prinși cu o alcoolemie de peste 1,5‰ în sînge, potrivit Reuters, care menționează că Letonia are o populație de 1,9 milioane de oameni. „E înfricoșător cînd îți dai seama cît de multe mașini sînt conduse de șoferi beți”, a declarat Reinis Poznaks, fondatorul ONG-ului Twitter Convoy, care a fost desemnat de guvernul leton să ducă mașinile confiscate în Ucraina.

Autoritățile s-au angajat să-i dea în fiecare săptămînă cîte 24 de mașini confiscate pe care să le ducă în Ucraina, ceea ce va fi o provocare pentru rețeaua lui de voluntari.

„Nimeni nu bănuia că sînt atît de mulți șoferi beți, statul nu poate vinde mașinile la fel de repede cît beau oamenii. Așa mi-a venit ideea să le trimitem în Ucraina”, a mai spus Poznaks.

Organizația Twitter Convoy a trimis deja aproximativ 1.200 de mașini, după ce a anunțat o campanie de donații pentru Ucraina pe Twitter.

0
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?