COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Leguma care menține creierul sănătos

Castravetele este un fruct versatil care poate fi folosit atît pentru gătit cît și în forma lui proaspătă, lîngă alte mîncăruri, în salată sau pur si simplu ca o gustare între mese. Noi alegem modul în care vrem să îl consumăm.

Castravetele are o serie de nutrienți de care poți beneficia. Care sînt aceștia și cum te poți bucura de ei, din plin?

Te ajută să slăbești

Deoarece au un conținut mare de apă în compoziția lor, castraveții sînt ideali pentru curele de slăbire. Au foarte puține calorii și conțin multe fibre necesare organismului tău. Conțin în jur de 45 de calorii și sînt bogați în proteine, vitamina C, magneziu, potasiu și mangan. Pe lîngă o dietă echilibrată, castraveții constituie un aliment de bază pentru pierderea greutății.

Bun pentru creier


Castraveții conțin flavonoli, niște compuși care acționează la nivelul creierului și ajută la conectarea neuronilor în mod eficient. Te vor ajuta să ai o memorie mai bună și vor proteja celulele nervoase.

Reduce stresul

Datorită aportului bogat de vitamine, printre care se numără vitamina B, B1, B5 și B7, consumul de castraveți este eficient în relaxarea sistemului nervos și creează o stare de relaxare și eliberare. Astfel, stresul și anxietatea sînt reduse considerabil.

Pe lîngă o dietă echilibrată, care constă în mese regulate, hidratare și mișcare, poți profita de aportul de vitamine pe care ți-l oferă castravetele. Îl poți consuma în toate formele lui: ca o gustare, în salată sau într-o serie de mîncăruri gătite.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load