Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Lavrov: „Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc”; Replica Maiei Sandu

24 iun. 11:38   Diverse
3866

Autoritățile din Republica Moldova ar încerca să „anuleze tot ce este rusesc”, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Rusia, Serghei Lavrov, în cadrul unui interviu acordat Companiei naționale de radio și televiziune din Belarus.

"Din păcate, acum în Moldova se încearcă să se întreprindă la fel [ca și în Ucraina] abolirea a tot ce este rusesc. Președintele [Maia Sandu] a semnat o lege că nu vor mai fi vești din Rusia în Moldova. Este trist", spuse ministrul, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Miercuri, în Moldova a intrat în vigoare o lege care interzice difuzarea de știri din Rusia, document care a fost aprobat de Parlament și semnat de Sandu.

La sfîrșitul lunii februarie a acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a introdus starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile în legătură cu războiul din Ucraina.

Pentru această perioadă, scrie presa rusă, au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia. În plus, site-ul de știri „Sputnik Moldova” și o serie de alte resurse au fost blocate. Procuratura Generală a avertizat cu privire la declanșarea unei anchete împotriva unui număr de persoane suspectate de relatarea incorectă a evenimentelor din Ucraina.


Ambasada Rusiei a numit această decizie părtinitoare și politizată. Pe fondul evenimentelor din Ucraina, autoritățile proeuropene din Republica Moldova au fost acuzate de o atitudine părtinitoare față de mass-media de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

În acest context, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că „Această lege ține de decizia suverană a parlamentului, a președinției, această lege a fost necesaeă pentru a combate dezinformarea”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав