X 
Preşedintele stiri: 3607

La Moscova au loc funeraliile lui Mihail Gorbaciov

3 sep. 2022,, 10:45   Diverse
1952 0

În centrul Moscovei a început ceremonia de rămas bun de la ultimul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov.

Ceremonia are loc în Sala Coloanelor Casei Sindicatelor, se presupune că ea va dura două ore. Accesul este gratuit. Fostul lider al Uniunii Sovietice va fi înmormântat în aceeași zi la Cimitirul Novodevici. După cum a spus anterior purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ceremonia de rămas bun de la politician va avea loc "cu elemente de funeralii de stat”. În special, va fi instalată o gardă de onoare.

La 1 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a luat rămas bun de la Gorbaciov la Spitalul Clinic Central înainte de a zbura la Kaliningrad. În plus, liderul sovietic va fi comemorat în Germania înainte de începerea dezbaterilor în Bundestag pe 7 septembrie.

Gorbaciov a murit pe 30 august, la vîrsta de 92 de ani, după o boală gravă și prelungită. Potrivit informațiilor din mass-media, înainte de moartea sa, Gorbaciov a ajuns la Spitalul Central pentru o procedură de hemodializă. Anturajul politicianului sovietic a respins faptul că acesta ar fi murit din cauza coronavirusul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий