Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

La Călărași va fi renovată o stradă care unește mai multe obiective turistice

3 iun. 2022,, 02:00   Externe
2569 0

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul raional Călărași, Primăria orașului Călărași și întreprinderea desemnată au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional „Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a R. Moldova (raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)'' ce prevede renovarea unei porțiuni de 1,4 km de drum, care unește mai multe obiective turistice. Data începerii lucrărilor a fost stabilită 13 iunie curent.

Proiectul este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de beneficiarii proiectului. Conform contractului, antreprenorul s-a angajat să execute lucrările în decurs de zece luni. Valoarea contractului de antrepriză constituie 18 280 869.80 lei (aproape un milion de euro), contribuția beneficiarului fiind de 10% din costul investiției.

„Prin acest proiect, autoritățile locale își propun sporirea activității turistice a Regiunii de Dezvoltare Centru prin reabilitarea infrastructurii fizice aferente obiectivelor turistice din orașul Călărași”, indică ADR Centru.

ADR Centru a realizat un șir de obiective în cadrul proiectului regional de valorificare a potenţialului turistic al regiunii de Centru a R. Moldova urmărind dezvoltarea patrimoniului cultural şi a infrastructurii turistice. Prin renovarea străzii Mihai Eminescu din oraşul Călăraşi va fi îmbunătățit accesul către un șir de obiective turistice importante precum: Scena-amfiteatru, Muzeul de Istorie şi Etnografie, Aleea Clasicilor și alte atracții turistice din zonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?