X 

La 140 de ani de la începerea lucrărilor, celebra catedrală Sagrada Familia este aproape terminată

3 oct. 17:30   Diverse
1968 0

Cele patru turnuri ale bisericii Sagrada Familia din Barcelona au fost finalizate la peste 140 de ani de la începerea lucrărilor.

Se preconizează că întreaga biserică va fi finalizată în 2026, la 100 de ani de la moartea proiectantului său, scrie Mediafax.

Proiectat de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care este înmormîntat în cripta bisericii, obiectivul de renume mondial este renumit şi pentru că este neterminat.

În timp, Biserica a devenit un simbol al Barcelonei în întreaga lume. La mai bine de 140 de ani de la începerea lucrărilor, oraşul sărbătoreşte o etapă importantă: finalizarea a patru dintre turnurile bisericii, potrivit Sky News.

Turnurile îi reprezintă pe cei patru evanghelişti, Matei, Ioan, Marcu şi Luca.


Acestea înconjoară turnul central şi cel mai înalt dedicat lui Hristos care este ultimul obiectiv la care se va lucra. Luna viitoare va avea loc o slujbă specială pentru a sărbători momentul în care cele patru turnuri au fost finalizate.

Prima piatră a bisericii a fost pusă în 1882, ceea ce înseamnă că biserica a fost în construcţie timp de 141 de ani. Monumentul inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO atrage milioane de vizitatori în fiecare an.

6
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?