X 

Kremlinul neagă că a fost de acord cu prelungirea acordului cerealelor din Marea Neagră

15 iul. 11:31   Diverse
2306 0

Rusia nu a făcut nicio declarație cu privire la prelungirea acordului privind cerealele din Marea Neagră, a declarat Kremlinul.

Acordul, care permite exportul în siguranță al cerealelor ucrainene din porturile blocate, a fost inițial negociat de ONU și Turcia în iulie anul trecut, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

De atunci, a fost reînnoit de trei ori, dar urmează să expire peste trei zile. Comentariul purtătorului de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit după ce președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că este de acord cu Vladimir Putin ca acordul să fie prelungit. Rusia a declarat că va fi de acord cu o prelungire doar dacă vor fi îndeplinite propriile condiții privind exporturile sale.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Putin e „de acord” să prelungească acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră, potrivit AFP.

„Ne pregătim să-l primim pe Putin în august şi suntem de acord cu extinderea coridorului cerealelor în Marea Neagră, care îi permite Ucrainei să-şi exporte producţia”, a declarat presei Erdogan la finalul rugăciunii musulmane de vineri. Şeful statului turc a spus că a discutat telefonic cu omologul său rus, fără a preciza cînd a avut loc convorbirea.


Evocînd scrisoarea pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a trimis-o liderului de la Kremlin pentru a-i obţine consimţămîntul, Erdogan şi-a exprimat speranţa că „prin această scrisoare ne vom asigura prelungirea coridorului cerealier, cu eforturile noastre comune şi cele ale Rusiei”.

5
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?