Coronavirus stiri: 8214
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

Kremlinul a răspuns posibilei naționalizări a Nord Stream 2 de către Germania

24 iun. 16:15   Diverse
2049

Informațiile despre posibila naționalizare de către Germania a unei porțiuni din Nord Stream 2 care trece prin teritoriul său sînt argumente ipotetice. Oficial, autoritățile germane nu au prezentat astfel de idei. Astfel, secretarul de presă al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a răspuns unei solicitări de a comenta materialul din ziarul Spiegel, transmite Interfax.

„Dacă există acțiuni concrete, atunci, în primul rînd, va fi o sarcină a avocaților să dea o evaluare juridică a acestor acțiuni”, a explicat purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Potrivit lui Peskov, publicarea în mass-media cu referire la surse, indiferent dacă sînt respectate sau nu, nu poate fi un motiv pentru declarații oficiale.
Articolul Spiegel indică faptul că Ministerul German de Finanțe ar dori să folosească o parte din conducta instalată pentru a pompa gaz de pe platformele maritime care primesc gaz natural lichefiat (GNL).

Decizia va economisi rezervele de combustibil, însă, spun sursele, are și dezavantaje. Ar putea să-l enerveze pe președintele rus Vladimir Putin și să provoace o oprire a aprovizionărilor și, de asemenea, necesită aprobări suplimentare de mediu. În plus, unii oameni de afaceri mai contează pe lansarea Nord Stream 2 în cîțiva ani sau se tem că Rusia va naționaliza întreprinderile germane ca răspuns.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав