Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Kremlinul a luat decizia cu privire la răspunsul Rusiei la plafonul prețului la petrol

13 dec. 2022,, 19:15   Diverse
2404 0

Autoritățile ruse au convenit asupra unui răspuns la plafonul de preț al petrolului rus adoptat de Uniunea Europeană, Statele Unite și Australia.

Datele privind viitorul decret al președintelui Rusiei sînt prezentate de Vedomosti.

Potrivit documentului, vînzarea petrolului este interzisă dacă contractul include o țară beneficiară care a aderat la plafonul de preț.

În plus, exportul de materii prime este interzis dacă contractul prevede o limită de preț ca condiție sau stabilește prețuri egale cu plafonul.

Documentul conține și o clauză care permite ocolirea interdicției tranzacțiilor, dar numai de comun acord cu guvernul. Decretul nu se aplică acordurilor care au fost încheiate înainte de 5 decembrie.


Documentul va intra în vigoare de la data publicării și va fi valabil pînă la 1 iulie 2023, cu posibilitatea prelungirii sale.

Pe 5 decembrie, țările UE, Statele Unite și Australia au introdus un plafon al prețurilor pentru aprovizionarea pe mare cu petrol din Rusia la nivelul de 60 de dolari pe baril. De asemenea, aceste țări au interzis companiilor lor să ofere servicii de transport, financiare și de asigurare navelor cisterne care transportă materii prime la un preț peste nivelul convenit.

14
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?