X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Johnson a refuzat să demisioneze după un nou scandal

6 iul. 19:45   Diverse
1775

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va rămîne în funcție și a refuzat să demisioneze în ciuda unui alt scandal privind acțiuni de hărțuire sexuală din partea fostului ministru adjunct de Externe Christopher Pincher, din cauza căruia doi membri înalți ai Cabinetului și-au părăsit posturile – ministrul Finanțelor Rishi Sunak și ministrul Sănătății Sajid Javid, relatează ABC News.

Johnson nu a ezitat să numească noi șefi de departamente. În funcția vacantă de ministru al Finanțelor a fost numit Nadim Zahavi de la Ministerul Educației, iar Steve Barclay, care anterior a condus aparatul șefului guvernului britanic, a fost numit numit ministru al Sănătății.

Pe 1 iulie, Pincher a organizat o ceartă la clubul conservator de elită din Londra. Fiind în stare de ebrietate, politicianul în vîrstă de 52 de ani a molestat doi bărbați. După aceea, el și-a mărturisit fapta și și-a dat demisia.

Simon McDonald, un fost oficial înalt al Ministerului de Externe, a spus ulterior că Boris Johnson era conștient de suspiciuni de hărțuire sexuală față de Christopher Pincher atunci cînd l-a angajat ca coordonator adjunct al fracțiunii parlamentare conservatoare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав