Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Joe Biden glumește pe seama căzăturii sale. Reacția a lui Donald Trump

2 iun. 13:15   Diverse
2185 0

Președintele Joe Biden a spus că se simte bine după ce s-a împiedicat și a căzut la un eveniment în statul Colorado, joi. Liderul de la Casa Albă a făcut chiar o glumă pe propria seamă, spunînd că a fost „subminat”, un joc de cuvinte folosind „sandbag” (sac de nisip) și expresia „to be sandbagged” (a fi tratat nedrept, subminat sau forțat la o acțiune).

Biden, în vîrstă de 80 de ani, s-a împiedicat de un sac de nisip în timpul unei ceremonii de înmînare de diplomă la academia aviației americane din Colorado. El a fost ajutat să se ridice de membrii Secret Service și a părut că nu este rănit după această căzătură. Timp de o oră și jumătate, el a strîns mîinile cadeților și le-a înmînat diplomele. Ulterior, a fost văzut mergînd înapoi spre locul său fără ajutor și alergînd ușor către mașină după încheierea ceremoniei, transmite Digi.

„Am fost subminat!”, a glumit președintele american în fața reporterilor veniți la Casa Albă în acea seară. „Era doar un sac de nisip pe scenă în timp ce președintele dădea mîna cu cadeții. Președintele e bine”, a precizat și directorul pentru comunicare de la Casa Albă, Ben LaBolt. Purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre a spus că președintele s-a urcat un avion „cu un zîmbet pînă la urechi”, deși unul dintre reporteri a făcut precizarea că Biden nu a mai răspuns la întrebări înainte de plecare.

Cum au comentat republicanii Trump și DeSantis Fostul președinte Donald Trump, principalul contracandidat al lui Biden și în 2024, a reacționat la incident în timpul unui eveniment de campanie în statul Iowa, spunînd că „toată treaba a fost nebunească”. „Sper că nu a fost rănit. Nu e prea inspirațional”, a spus fostul președinte SUA. Trump însuși are 76 de ani și îl atacă deseori pe rivalul său pe subiectul vîrstei sale înaintate, astfel că reacția lui ceva mai înțelegătoare, de această dată, este surprinzătoare.

„Trebuie să ai grijă – nu vrei să ți se întîmple așa ceva. Chiar și dacă trebuie să mergi pe vîrfuri pe rampă”, a spus Trump, referindu-se cel mai probabil, la un moment din propria președinție cînd a fost văzut mergînd încet la ieșirea de pe o scenă în 2020, iar acest lucru a provocat multe reacții în presa americană. Și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a profitat de ocazie și a recționat. DeSantis este principalul rival al lui Trump pentru nominalizarea republicanilor în alegerile din 2024. „Sperăm și îi dorim lui Joe Biden o recuperare rapidă la orice rană ar fi suferit. De asemenea, dorim și Statelor Unite o recuperare rapidă la toate problemele pe care le suferă din cauza lui Joe Biden și politicilor lui”, a transmis DeSantis.


4
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?