Criza energetică stiri: 785
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Japonia va participa la summit-ul NATO de la Madrid

4 iun. 11:45   Diverse
1437

Premierul nipon Fumio Kishida intenţionează să participe la summitul NATO din iunie din capitala Spaniei, Madrid, ceea ce înseamnă că el ar deveni primul lider nipon care ia parte la o reuniune a alianţei nord-atlantice, a declarat sîmbătă o sursă guvernamentală, citată de agenţia locală Kyodo.

Participarea lui Kishida la summitul de la Madrid, din 29 şi 30 iunie, depinde de situaţia politică internă, a mai spus sursa citată.

Oficiali guvernamentali speră că participarea lui Kishida la summitul NATO va întări coordonarea cu SUA şi ţările europene în ceea ce priveşte răspunsul la războiul Rusiei în Ucraina şi la eventuale evenimente neprevăzute în Strîmtoarea Taiwan.

Kishida intenţionează să se deplaseze la Madrid după ce va lua parte la un summit de trei zile al Grupului celor Şapte naţiuni puternic industrializate, din 26 iunie, în Germania.

Şi Australia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud au fost invitate să participe la summitul NATO de la Madrid în calitate de ţări partenere în regiunea Asia-Pacific.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав