Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3716

Japonia, lovită de ploi torenţiale, în timp ce se apropie taifunul

2 iun. 20:30   Diverse
1573 0

Unele părți ale Japoniei au fost lovite de ploi torențiale în timp ce taifului Mawar se apropia, aducînd vînturi și ploi abundemte pe o mare parte a teritoriul țării și determinînd autoritățile să recomande evacuarea a zeci de mii de persoane.

Mawar, care a făcut ravagii în Guam la începutul acestei săptămîni, a slăbit de la statutul anterior de supertaifun la cel de furtună tropicală, iar corpul principal al furtunii ar urma să treacă la sud de insula principală Honshu în timp ce se deplasează în Pacific.

Dar meteorologii au avertizat că există pericolul ca aerul umed provenit de la taifun să se alimenteze într-un front de ploi sezonier, declanşînd ploi puternice localizate, transmite mediafax.ro.

Modele meteorologice similare au provocat inundaţii şi alunecări de teren în trecut, mai ales, în vara anului 2018, cînd peste 200 de persoane au decedat din cauza intemperiilor în vestul Japoniei.

Deşi ploile abundente de vară nu sînt neobişnuite în Japonia, luna iunie este o perioadă devreme pentru ca o furtună de tip taifun să se apropie de insule.


Joi, Agenţia Meteorologică Japoneză a declarat că naţiunea a avut parte de cea mai caldă primăvară de la începutul înregistrărilor, în 1898.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?