COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

J.K. Rowling va publica un roman care se adresează tinerilor cititori

15 apr. 06:00   Diverse
1008 0

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", va reveni în librării cu un roman care se adresează tinerilor cititori şi a cărui lansare, în peste 20 de limbi, este programată pentru data de 12 octombrie

Titlul din limba engleză al noului roman scris de celebra autoare britanică este "The Christmas Pig" ("Porcul de Crăciun").

"Jake este un băieţel foarte ataşat de porcul lui din pluş, alături de care împarte dintotdeauna atît momentele bune, cît şi cele rele. Pînă la acel Ajun de Crăciun, cînd se produce catastrofa: porcul din pluş a fost pierdut", au precizat într-un comunicat reprezentanţii editurii Gallimard.

Scriitoarea J.K. Rowling, în vîrstă de 55 de ani, este autoarea seriei literare "Harry Potter", apărută în şapte volume publicate între anii 1997 şi 2007, care s-au vîndut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial.

De atunci, scriitoarea britanică s-a orientat spre alte genuri de cărţi şi a scris mai multe romane care se adresează cititorilor adulţi, dar a revenit în 2020 la literatura pentru copii şi adolescenţi cu basmul "Ickabog".


Romanul "The Christmas Pig" vizează publicul alcătuit din cititori cu vîrste de peste opt ani, precizează reprezentanţii Gallimard Jeunesse.

Acest roman va fi publicat de Hachette Children's Group în versiunea sa originală din Marea Britanie şi de editura Scholastic în America de Nord.

Volumul va fi publicat în aceeaşi zi în toate limbile importante de circulaţie europeană, precum şi în chineză, ebraică, japoneză, thailandeză şi turcă.

"Cititorii vor descoperi în această carte o minunată şi trepidantă aventură de Crăciun şi vor recunoaşte stilul artistic extraordinar al scriitoarei J.K. Rowling", a declarat Hedwige Pasquet, preşedinta editurii Gallimard Jeunesse, citată în acelaşi comunicat.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽