COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Îți rozi unghiile? Află cît de nesănătos este acest obicei

Rosul unghiilor este un obicei pe care o mulțime de persoane îl au încă din copilărie și de care cu greu pot scăpa, chiar dacă au ajuns la maturitate. În anumite situații, cei care își rod unghiile nici măcar nu conștientizează acest lucru, devenind un gest care apare în special în momentele stresante.

În spatele acestui obicei nesănătos se pot ascunde o mulțime de lucruri, inclusiv o serie de afecțiuni psihologice sau probleme emoționale grave. În termeni medicali, rosul unghiilor este cunoscut sub denumirea de onicofagie, iar această afecțiune poate să apară atît la copii, cît și în rîndul adulților. Pentru că în foarte puține dintre cazuri oamenii renunță la acest obicei de la sine, consultul medical este necesar, medicul specialist putînd să găsească o soluție pentru tratarea acestei boli.

Rosul unghiilor poate afecta puternic sănătatea, existînd riscul ca germenii existenți la nivelul unghiilor să ajungă în cavitatea bucală și apoi în organism, dînd naștere unor boli grave. Pe lîngă tratamentul de specialitate, cei care au această problemă pot apela la cîteva trucuri pentru a renunța la acest obicei.

1. Manichiura

Folosirea lacului de unghii pentru realizarea manichiurii poate fi un truc care să le ajute pe femei să nu își mai roadă unghiile. Avînd un gust neplăcut, oja le poate determina pe doamne să se gîndească de două ori înainte de a face acest lucru. În plus, în cazul manichiurii cu ojă semipermanentă sau cu gel, eliminarea lacului de unghii poate fi mult mai dificilă, ceea ce ar putea să le facă pe femei să renunțe definitiv la acest obicei, potrivit thesun.co.uk.


2. Unghiile scurte

Este adevărat că unghiile celor care au acest obicei sînt scurte, dar asta se întîmplă după ce au fost roase. Un truc eficient e scurtarea unghiilor imediat ce au crescut, astfel încît să nu existe porțiuni care să poată fi roase.

3. Plasturii

O metodă ușor dusă la extrem, dar care poate funcționa în perioadele foarte stresante. Atunci cînd simt că nu își pot controla acest obicei, persoanele care au această problemă pot apela la ajutorul plasturilor. Aplicînd plasturi în zona unghiei, acestor persoane la va fi mult mai greu să își roadă unghiile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load