Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Italia ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate

15 iul. 17:45   Diverse
2168

Coaliția condusă de premierul italian Mario Draghi trebuie menținută în ciuda dificultăților, deoarece țara nu trebuie să rămînă fără guvern și fără un plan de redresare și îmbunătățire a economiei după pandemia de coronavirus. Acest lucru a fost declarat de ministrul de externe italian Luigi Di Maio, relatează Il Messaggero.

Ministrul a vorbit despre riscul organizării de alegeri anticipate în țară. „Miercuri, Italia riscă să rămînă fără guvern și să se confrunte cu perspectiva unor alegeri anticipate, ceea ce nu este o problemă pentru partide, dar este o mare problemă pentru țară”, a spus el.

Di Maio a spus că, în cazul unor noi alegeri, Italia riscă să nu-și poată reface economia, să nu adopte un al doilea pachet de sprijin de 15 miliarde de euro pentru a amortiza prețurile la energie și să nu apere impunerea unor plafoane ale prețurilor la gaze în Europa.

Anterior, Draghi și-a anunțat demisia după un vot în Parlament. El a concluzionat că majoritatea națională care a susținut guvernul de la început nu mai exista. S-a raportat că politicianul va depune o petiție corespunzătoare președintelui Republicii.

Ca răspuns, președintele italian Sergio Mattarella nu a acceptat demisia premierului. Potrivit agenției, șeful statului i-a cerut lui Draghi să se adreseze parlamentului pentru a evalua situația politică.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав