X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Israelul aprobă regulile de autotestare pentru COVID-19

28 iun. 22:30   Diverse
1773 0

Ministerul Sănătății a recunoscut că Israelul se confruntă acum cu al șaselea val de coronavirus, informează Noi.md.

Comitetul de Sănătate al Knesset a aprobat reguli care recunosc antigenul autoadministrat și testele PCR efectuate fără a ieși din casă sau în centrele de testare dedicate pentru COVID-19.

Testarea antigenului va fi efectuată prin monitorizarea de la distanță a probelor folosind o platformă online dedicată.

Șeful Cartierului General Operațional Coronavirus, profesorul Salman Zarqa, a spus că pasul ar putea fi făcut în cîteva zile prin apeluri video cu o durată de aproximativ 15 minute.

Cetăţenii care doresc să se supună testelor PCR vor trebui să plătească taxa corespunzătoare pentru serviciu. Aceste verificări vor fi efectuate de instituții medicale care îndeplinesc cerințele Ministerului Sănătății.


Zarqa a spus că, în opinia sa, costul examinării va fi în intervalul 30-40 de șekeli. Totodată, consilierul juridic al comisiei a subliniat că suma plății nu a fost încă stabilită.

„Noul ordin asigură că persoanele infectate nu ies și nu îi infectează pe alții”, a adăugat el.

Israelul se confruntă acum cu al șaselea val de coronavirus. Noul val duce la o creștere vertiginoasă a numărului de noi cazuri și la o creștere semnificativă a numărului total de pacienți grav bolnavi și internați cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a remarcat că noul val a fost provocat de o nouă versiune a BA5 Omicron. Secvențierea genetică arată că această variantă este responsabilă pentru peste 50% din cazurile raportate.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав