TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Învinge ora de vîrf: cum automatizăm logistica și cîtă pierde businessul în blocajele de trafic

Învinge ora de vîrf: cum automatizăm logistica și cîtă pierde businessul în blocajele de trafic

Blocajele de trafic nu sînt doar o pierdere de timp pentru șoferii obișnuiți, ci și cheltuieli reale pentru afaceri.

Mașinile de servicii de livrare și companiile de transport care călătoresc în mod constant în oraș pierd zilnic aproximativ două ore în blocaje. Află de ce automatizarea logistică poate reduce rapid costurile și îmbunătăți calitatea serviciilor.

De obicei, problema cu întîrzierile este rezolvată în felul următor: logisticianul crește numărul de mașini. Acest lucru îmbunătățește calitatea serviciilor, dar duce la costuri suplimentare.
Pentru a scăpa de întîrzieri, logisticianul a efectuat transport suplimentar. Acum, 80 de mașini pleacă pentru 2 mii de livrări: este vorba de opt mașini mai mult decît în primul caz. Datorită creșterii flotei, magazinul a redus întîrzierile de 2,5 ori - pînă la 102 cazuri. Cu toate acestea, a fost posibil să scăpați complet de întîrzieri doar adăugînd încă cinci mașini.Aceste 13 mașini de livrare suplimentare reprezintă prețul blocajelor.


Cunoștințele generale despre orele de vîrf nu ajută la reducerea efectului negativ al blocajelor. Pentru a ține cont cu exactitate de blocajele existente, trebuie să cunoașteți congestia prognozată pe ruta cu o precizie de un minut, cu o zi înainte.
În plus, această prognoză trebuie să fie asociată cu peste 50 de parametri de planificare, de exemplu, ținînd cont de debitul depozitelor și de schimbarea curierilor. Algoritmul se va descurca cel mai bine.


Să spunem că magazinul nostru online cu 2 mii de puncte de livrare și 72 de mașini proprii a decis să construiască o rută folosind algoritmul de rutare. Serviciul a planificat drumul cu 108 întîrzieri, 100 dintre acestea mai scurte decît cinci minute: aceasta este de aproape trei ori mai mică decît în cazul planificării manuale.
Dacă logisticianul vrea să excludă complet întîrzierile din algoritm, atunci va avea nevoie de 76 de mașini. Aceasta este cu nouă autoturisme mai puțin decît cu planificarea manuală. Magazinul economisește ceva mai mult de 10% din toate costurile de transport. În acest caz, întîrzierile sînt reduse la zero.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load