TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Întrebări și răspunsuri la cele mai mari mistere ale lumii

1. Sîntem singuri în Univers?
Oamenii de ştiinţă spun că Universul este foarte probabil să conţină mai multe sisteme planetare, unde condiţiile sînt prielnice pentru ca viaţa inteligentă să se dezvolte.

2. Va exista vreodată tratament pentru cancer?
Ratele de supravieţuire pentru diferite forme de cancer sînt îmbunătăţite tot timpul cu tratamente noi, interesante, sau în curs de cercetare. Deşi este puţin probabil că va exista vreo magie pentru vindecarea peste noapte în viitorul apropiat, pacienţii vor avea posibilitatea de a trăi din ce în ce mai mult.

3. Există Dumnezeu?
Nu există dovezi palpabile, măsurabile sau ştiinţifice pentru existenţa lui Dumnezeu. Totul ţine de credinţă.

4. Cît de mare este spaţiul?
Unii astronomi cred că nu există nici o limită pentru mărimea Universului. Alţii spun că de la Big Bang s-a exitins aproximativ 150 de miliarde de ani lumină în diametru.


5. Cum şi unde a început viaţa pe Pămînt?
Au existat numeroase teorii, de la diverse bacterii care intră în relaţii simbiotice, curenţi care au trecut prin scoarţa Pămîntului. Însă cele mai populare şi discutate sînt creaţionismul şi evoluţionismul.

6. Este călătoria în timp posibilă?
Timpul în spaţiu conţine comenzi rapide, numite "găuri de vierme", care fac, teoretic cel puţin, călătoria în timp posibilă. Cu toate acestea, găurile de vierme sînt instabile, iar deschiderea uneia ar avea nevoie de anti-gravitaţie, a cărei existenţă nu a fost încă confirmată.

7. Vom coloniza spaţiul vreodată?
Poate. Unii spun că ar trebui să ne gîndim serios la crearea unor colonii în altă parte, în sistemul nostru solar, în condiţiile în care Pămîntul a devenit neospitalier.

8. Ce va înlocui petrolul şi cînd?
Surse alternative de energie sînt disponibile, dar trebuie să răspundă cererilor de pe piaţă, în scopul înlocuirii uleiului. Există totuşi progrese în domeniul nanotehnologiei, care ar putea fi soluţia.

9. Cum va fi sfîrşitul Universului?
Teoriile includ faptul că Universul îşi va opri extinderea şi apoi se va prăbuşi, că se va răci atît de tare pînă va ajunge la zero absolut, sau că energia întunecată va depăşi în cele din urmă greutatea.

10. Cît timp fi prelungită viaţa umană?
Durata de viaţă a şoarecilor în cadrul experimentelor i-a convins pe oamenii de ştiinţă că oamenii vor putea trăi în curînd mai multe sute de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load