TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Înfometarea timp de trei zile va reînnoi sistemul imunitar

În studiile recente publicate în ziarul The Telegraph se menționează faptul că înfometarea pe parcursul a trei zile poate duce la refacerea sistemului imunitar al omului, indiferent de vîrstă.

Oamenii de știință au descoperit că înfometarea împune celulele stem să producă noi globule albe în sînge care ajută la lupta împotriva infecției. Acest lucru poate fi foarte folositor pentru persoanele care au imunitate slabă: pacienții care fac cursuri de chimioterapie, precum și persoanele în etate al căror sistem imunitar devine mai slab odată cu înaintarea în vîrsta și nu sînt capabile să lupte cu boala.

Cercetătorii au dovedit că o dietă strictă obligă celulele stem să producă în sînge globule albe noi, care restabilește foarte mult sistemul nostru imunitar.


Walter Longo, coautor al studiului și profesor la ”USC Davis School of Gerontology” a spus: „Cînd sînteți înfometat, organismul dvs. încearcă să păstreze cît mai multă energie. Singura modalitate de a face acest lucru este reciclarea tuturor celulelor inutile ale sistemului imunitar, în special a celor deteriorate”.

Longo a mai adăugat: „Dacă activitatea sistemului imunitar este afectată din cauza chimioterapiei sau a bătrîneții, înfometarea va ajuta, în sensul direct al cuvîntului, la restabilirea completă a sistemului imunitar”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load