X 

Inflația a depășit 100% în Argentina

15 mar. 14:30   Diverse
2027 0

Rata inflației din Argentina a crescut la peste 100% pentru prima dată de la criza economică de la începutul anilor '90, transmite agenția de statistică a țării.

Doar la carne, prețul a crescut cu peste 20% într-o singură lună, scrie BBC.

Inflația a atins 102,5% în februarie, ceea ce înseamnă că prețul multor bunuri de consum s-a dublat din 2022. Argentina este în criză economică de ani de zile, iar cea mai mare parte a populației trăiește acum în sărăcie.

Guvernul încearcă să oprească inflația prin plafonarea prețurilor la alimente și alte produse. Însă, alimentele și băuturile au înregistrat cea mai dramatică creștere recentă, prețurile crescînd cu 9,8% în februarie față de ianuarie. Presa argentiniană a spus că această creștere s-ar putea datora parțial unei creșteri puternice a prețului cărnii, care a crescut cu aproape 20% în decurs de o lună. Condițiile meteorologice nefavorabile, valul de căldură prelungit și seceta au afectat serios animalele și culturile, a transmis postul de știri local Ambito.

Efectele creșterii inflației se simt de mult timp în Argentina. În septembrie anul trecut, oamenii au ieșit în stradă și au cerut măsuri pentru a contracara creșterea costului vieții. În februarie, banca centrală a Argentinei a comunicat că va fi emisă o nouă bancnotă de 2.000 de pesos (9,9 dolari) ca răspuns la creșterea prețurilor.

În vara lui 2022, în doar patru săptămîni, la conducerea Ministerului Economiei au fost trei schimbări de miniștri, din cauza crizei care se adîncește.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий