COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Industria producătoare de hîrtie igienică, șocată de valul uriaș de comenzi

 Industria producătoare de hîrtie igienică, șocată de valul uriaș de comenzi

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se răspîndește, oamenii din întreaga lume golesc rafturile magazinelor. Hîrtia igienică a devenit simbolul crizei și a fricii provocate de COVID-19; rolele dispar imediat ce sînt așezate pe rafturi, relatează CNN.

Companiile care produc aceste bunuri încearcă să se adapteze la această cerere fără precedent.

Pentru a face față situației, producătorii sînt nevoiți să facă numeroase compromisuri. Mulți își exploatau deja instalațiile de fabricație 24/7 înainte de pandemie. Acum sînt nevoiți să lucreze doar cu o parte dintre angajați, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.


„Dacă mă întrebați de ce toată lumea cumpără atît de multă hîrtie igienică, nu vă pot explica”, a declarat Tom Sellars, CEO-ul unei firme de hîrtie igienică din Wisconsin. "Nu este vorba că folosim brusc mai multă hîrtie. Dar creșterea cererii ar putea tensiona lanțul de aprovizionare", a mai adăugat.

Un alt producător a declarat că unele comenzi de la comercianți s-au dublat. Compania sa a reușit să expedieze cu 20% mai mult decît capacitatea sa normală. Reprezentanții producătorilor de produse din hîrtie au declarat că industria lucrează din greu pentru a răspunde la creșterea bruscă a cererii, iar asta înseamnă că munca din fabrici se va intensifica.

O companie de bunuri de larg consum a anunțat deja că a luat măsuri pentru accelerarea producției pentru a răspunde cererii actuale.

"Vrem să asigurăm consumatorii că facem tot posibilul pentru a asigura o livrare constantă de produse către magazine și vom continua să facem ajustări la planurile noastre, după cum este necesar", a declarat compania într-un comunicat pentru CNN Business.

Pe lîngă grija față de producție, patronii fabricilor dau asigurări că sînt preocupați și de sănătatea și bunăstarea angajaților lor.

„Primul nostru pas, înainte de a relua producția, a fost să ne gîndim cum să ne păstrăm oamenii în siguranță”, a declarat patronul unei firme poducătoare de bunuri de larg consum. „Fără vizitatori, fără clienți, în fabrică”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load