India închide școli și instituții din cauza unui virus mortal

15 sep. 23:00   Diverse
2684 0

Autoritățile din sudul Indiei încearcă să țină sub control o epidemie mortală. Au închis școli, oficii publice și centre religioase și au intensificat testarea din cauza focarului mortal de virus Nipah din Kerala. În zona de risc a fost suspendat și transportul public.

Cel puțin doi oameni au murit în urma infecției cu virusul Nipah. Pînă acum, în Kerala, peste 700 de persoane au fost identificate ca fiind contacte apropiate și sînt testate pentru virus, a declarat miercuri ministrul sănătății al statului, Veena George. Dintre acestea, 77 sînt considerate „cu risc ridicat”.

Oamenilor li s-a cerut să rămînă acasă și să își monitorizese starea de sănătate. Autoritățile din Kozhikode au închis unele școli din district, iar șapte sate au fost declarate „zone puse în carantină”. Nu există niciun vaccin pentru acest virus care ucide pînă la 75% dintre oamenii infectați. Se transmite de la animale la oameni, direct între oameni și prin alimente contaminate, anunță digi24.ro

Simptomele încep adesea cu o durere de cap și somnolență, dar se poate ajunge la comă în cîteva zile. Kerala s-a mai confruntat cu o epidemie mortală a virusului Nipah în 2018. 77 de oameni au murit atunci. Peste 230 de persoane au fost testate în acea perioadă, în timp ce autoritățile au luat măsur stricte pentru a limita răspîndirea. 300 de persoane au fost ținute sub supraveghere în 2019, după ce un bărbat a fost diagnosticat ca avînd virusul. Statul Kerala s-a mai confruntat cu un focar și în 2021, iar atunci un băiat de 12 ani a murit.

Virusul Nipah a fost identificat pentru prima dată în timpul unui focar din 1998-1999 în Malaezia, unde aproape 300 de persoane au fost infectate și peste 100 au murit. Virusul a fost numit după satul Kampung Sungai Nipah din Malaezia, unde crescătorii de porci au contractat boala.

0
0
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?