COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Incredibil! O balenă a intrat în Veneția...

1 feb. 2020,, 01:00   Diverse
5629 1

Locuitorii descurajați din Veneția au descoperit recent în canalul lor o balenă care a venit acolo din Atlantic.

Balena, jucîndu-se cu coada, a înecat cîteva gondole. Se pare că încălzirea globală a abătut balena din calea sa și, în locul Atlanticului de Nord, prin Gibraltar a ajuns în Marea Mediterană.

Este a doua oară cînd o balenă intră în Veneției. Prima dată a fost în perioada celui de-al doilea război mondial. Atunci era foamete și balena a fost ucisă și mîncată de localnici. Astăzi nu este război și nimeni nu a avut de gînd să mănînce balena, însă balena a provocat o mulțime de probleme. Coada sa puternică, în joacă, a scufundat mai multe bărci. Medicii ecologiști au reușit să impună balena să urmeze sonarul montat pe un mic vas de cercetare.

Balena a fost salvată și dusă în apele adînci, dar din păcate au existat și victime. După cum s-a dovedit mai tîrziu, a fost ucis unul dintre pasagerii gondolei scufundate cu coada de balenă. Acesta era un om de afaceri în vîrstă de 56 de ani din Polonia - Jezhef Galczyk.

În Veneția, destul de des are loc contactul cu animalele marine și nu întotdeauna produce emoții pozitive. La sfîrșitul anului trecut, din cauza comportamentului destul de agresiv al delfinilor la intrarea în Grand Canal, în apropierea Catedralei Santa Maria della Salute, serviciile de coastă au fost nevoite să salveze cinci gondolieri care au căzut în apă ca urmare a atacurilor ambarcațiunilor lor de către delfini.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X