COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Incredibil! Au fost realizaţi pantofii sport din gumă de mestecat

30 aug. 2020,, 19:33   Diverse
3813 0

Producătorul de haine Explicit, alături de Gum-Tec şi autorităţile din oraşul Amsterdam au creat Gumshoe, primii pantofi sport realizaţi din gumă de mestecat.

Această iniţiativă a fost pornită din considerente ecologice, întrucît guma de mestecat este al doilea cel mai răspîndit deşeu de pe străzile din Amsterdam şi se biodegradează într-o perioadă de timp foarte mare. Din fericire, guma poate fi refolosită pentru realizarea altor produse.

Practic, autorităţile din Amsterdam au căutat un partener care să transforme guma de mestecat într-un material reutilizabil. Astfel, au ajuns la Gum-Tec, o companie care foloseşte guma de mestecat adunată de pe străzile oraşului pentru a realiza un nou tip de cauciuc, folosit apoi pentru realizarea tălpii noilor adidaşi Gumshoe. Explicit se ocupă de partea de design şi de producţia celorlalte materiale care alcătuiesc pantofii.

Gumshoe pot fi comandaţi acum la un preţ de 199 de euro şi sînt realizaţi în două culori: roz şi negru, cu design-uri care ar trebui să se adreseze în special tinerilor, ideea acestui proiect fiind realizarea unui produs „cool”.

De asemenea, aspectul ecologic din cadrul proiectul Gumshoe ţinteşte să adune cît mai mult dintre cele 1,5 milioane de kilograme de gumă de mestecat care ajunge în fiecare an pe stradă, fiecare gumă în parte avînd nevoie de peste 25 de ani pentru a se degrada în mod natural.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X