X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1081

Incendiile de vegetaţie s-au dezlănţuit în sud-vestul Franţei pe fondul unui nou val de caniculă

11 aug. 05:00   Diverse
939 0

Incendiile de vegetaţie care s-au dezlănţuit marţi în sud-vestul Franţei au distrus 16 locuinţe şi au pîrjolit 6.000 de hectare de teren, forţînd evacuarea a aproape 6.000 de persoane într-o regiune afectată deja luna trecută de incendii masive.

Franţa, asemenea restului Europei, se confruntă cu valuri de caniculă şi secetă care au provocat numeroase incendii de vegetaţie pe teritoriul continentului în ultimele două luni.

''Focul este violent şi s-a extins acum în departamentul Landes'', au precizat într-un comunicat autorităţile locale din departamentul viticol Gironde, adăugînd că la faţa locului au fost mobilizaţi 500 de pompieri.

Departamentul Gironde din sud-vestul Franţei a fost afectat în luna iulie de două incendii de vegetaţie care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure şi au dus la evacuarea a peste 40.000 de persoane.

Şi alte regiuni din Franţa se confruntau marţi cu incendii active, în departamentele sudice Lozere şi Aveyron, unde au ars aproape 600 de hectare de vegetaţie şi unde ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în cursul acestei zile.

Un alt incendiu a izbucnit în departamentul Maine-et-Loire, din vestul Franţei, unde 650 de hectare au fost pîrjolite, iar 500 sînt ameninţate de flăcări, potrivit autorităţilor locale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав