X 

Incendii de proporții în Spania

19 mai. 18:30   Diverse
2127 0

Serviciile de urgență au evacuat aproximativ 600 de locuitori din vestul Spaniei, deoarece un incendiu de pădure, cauzat probabil de incendiere, a devastat pînă la 8000 de hectare lîngă granița cu Portugalia.

Despre acest lucru, potrivit "Adevărului European", relatează Reuters.

Vîntul puternic îngreunează stingerea focului la nord de orașul Caceres, în zonele Las Hurdes și Sierra de Gata, unde sînt unele dintre cele mai dense păduri din regiune, au declarat vineri serviciile de urgență, relatează eurointegration.com .

Primul Ministru Pedro Sanchez, care plănuise să viziteze regiunea Extremadura înainte de alegerile locale de săptămâna viitoare, a fost nevoit să-și anuleze călătoria din cauza incendiilor.


Locuitorii satelor Cadalso, Descargamaria și Robledillo de Gata au fost evacuați în centrul sportiv din orașul vecin Moraleja sau la casele prietenilor și rudelor, a spus Garda Civilă.

Trei drumuri din această regiune sînt blocate.

"Bat rafale de vînt foarte puternice, care fac stingerea focului dificilă", a declarat comandantul unității militare pentru situații excepționale, David Barona.

Potrivit autorităților, împotriva incendiului luptă pînă la 260 de pompieri și 165 de soldați.
Oficialii cred că incendiul a fost pornit intenționat.

Iarna neobișnuit de uscată în unele părți ale Europei de Sud, care a venit după trei ani de precipitații sub medie în Spania, a crescut riscul de incendii. Potrivit Agenției Meteorologice de Stat AEMET, din octombrie 2022, precipitațiile au fost cu 28% sub media pentru această perioadă.

Potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere, anul trecut 493 de incendii au distrus un record de 307.000 de hectare în Spania.
Serviciul Copernicus privind schimbările climatice (C3S) al Uniunii Europene a avertizat asupra riscului extrem de incendii în alte regiuni ale Spaniei, în special în jurul orașului Zaragoza din regiunea nord-estică Aragon.

După cum s-a anunțat, Europa de Sus se pregătește pentru o secetă severă în această vară: unele regiuni suferă deja de o insuficiență de apă, iar fermierii se așteaptă la cele mai proaste recolte din ultimele decenii.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?