COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Vietnam a fost descoperită o specie de mamifere considerată dispărută (VIDEO)

În Vietnam a fost descoperită o specie de mamifere considerată dispărută (VIDEO)

Cerbul pitic cu spate argintiu (Tragulus Versicolor), o specie pe care oamenii de știință o considerau dispărută de peste 25 de ani, a fost fotografiată în Vietnam, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature Ecology & Evolution.

„Imaginaţi-vă un cerb care a fost micşorat la dimensiunea unui pudel. Înlăturaţi coarnele şi adăugaţi doi mici canini. Apoi, scufundaţi două treimi din animal într-o găleată cu vopsea cenuşiu-argintie: veţi obţine un cerb pitic cu spate argintiu”, a declarat pentru AFP Andrew Tilker, de la Global Wildlife Conservation (GWC), coautor al studiului, scrie Agerpres.


Oamenii de ştiinţă s-au temut că vînătoarea, deşi interzisă, a condus la extincţia cerbului pitic, dar o anchetă demarată de biologi a arătat că specia încă există.

Cercetătorii au ales trei provincii vietnameze, unde au amplasat circa 30 de camere echipate cu detectoare de mişcare în pădurile din jur.

În două dintre zone, camerele au reperat aproape 300 de vizite ale Tragulus Versicolor.

„Să afli că este încă aici reprezintă primul pas în determinarea celui mai bun mod de a proteja această specie şi de a ne asigura că nu o vom pierde”, a declarat An Nguyen.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load