Preşedintele stiri: 3600

În UE ar putea apărea permisele auto digitale

2 mar. 08:00   Diverse
1345 0

În UE, permisul de conducere ar putea fi eliberat și în format digital, valabil în toate țările blocului comunitar. Comisia Europeană ia în calcul o asemenea propunere.

Carnetele auto digitale vor permite, de asemenea, tinerilor conducători auto să dobîndească experienţă prin intermediul unui sistem de conducere acompaniată - începînd cu vîrsta de 17 ani, tinerii vor putea învăţa să conducă şi vor putea obţine un permis de conducere. Cei care au împlinit vîrsta de 17 ani vor putea să conducă singuri după împlinirea vîrstei de 18 ani şi să lucreze ca şoferi profesionişti de îndată ce un anumit loc de muncă permite acest lucru. Acest lucru va contribui la abordarea penuriei actuale de conducători auto, transmite publika.md.

Noile norme vor îmbunătăţi siguranţa pentru toţi participanţii la trafic şi vor ajuta UE să îşi realizeze "Viziunea zero" - fără decese pe drumurile din UE pînă în 2050. Ele vor pregăti mai bine conducătorii auto pentru vehiculele cu emisii zero şi pentru conducerea pe drumurile urbane, alături de un număr tot mai mare de biciclete şi vehicule cu două roţi, precum şi de pietoni, susține Comisia Europeană.

Înlocuirea, reînnoirea sau preschimbarea unui permis de conducere vor fi mult mai uşoare, deoarece toate procedurile vor fi online. În aceeaşi ordine de idei, pentru cetăţenii din ţări din afara UE cu standarde comparabile de siguranţă rutieră va fi mai uşor să îşi schimbe permisul de conducere cu unul UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий