În timpul mitingurilor de la Paris au avut loc mai multe rețineri

21 mar. 11:45   Diverse
1241 0

Peste 100 de participanți au fost reținuți în timpul mitingurilor împotriva reformei pensiilor din Franța, organizate pe 20 martie la Paris.

Despre acest lucru a anunțat canalul BFM.

Una dintre cele mai mari acțiuni de protest a avut loc în piața Vauban din arondismentul VII din Paris. Acolo s-au adunat cîteva mii de persoane, care au cerut anularea reformei pensiilor în țară și și-au exprimat dezacordul față de decizia Cabinetul de Miniștri de a adopta proiectul de lege corespunzător ocolind Parlamentul, relatează ren.tv.

După ce două rezoluții ale opoziție privind votul de neîncredere față de Cabinetul de Miniștri nu au obținut suficiente voturi în Adunarea Națională

(Camera inferioară) a Parlamentului, unii demonstranți au început să ardă coșuri de gunoi și să să intre în confruntări cu oamenii legii. Poliția a folosit gaze lacrimogene și nu i-a lăsat pe protestatari în piață, relatează TASS.


Peste două ore, protestatarilor li s-a permis să părăsească piața Vauban. Unii dintre demonstranți s-au îndrepa spre gara Saint-Lazare și Opera din Paris. Oamenii legii au oprit un miting mare în zonă, dar protestatarii s-au împărțit în grupuri mici și continuă să ardă coșuri de gunoi în tot Parisul. Pe multe străzi ale orașului se mai află grămezi mari de gunoi care s-au acumulat din cauza grevei gunoierilor.

Conform informațiilor preliminare, pe străzile Parisului au fost scoși 2.000 de oameni ai legii și jandarmi. Proteste în masă au loc și în alte orașe importante din Franța. În special, se știe despre ciocnirile între ofițeri de poliție și protestatari în Lyon, Strasbourg și Rennes.

Pe 16 martie, autoritățile Franței, ocolind votul din Parlament, au adoptat o lege care presupune creșterea vîrstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Pentru a adopta proiectul de lege scandalos, căruia i se opun cetățenii, a fost folosit Articolul 49.3 din Constituție.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий